Taxaties

Het taxeren van vastgoed is maatwerk.

Immers, elk object is anders en een gedegen kennis van en gevoel voor de markt is bij de waardering van ieder specifiek object essentieel.

Elk pand heeft meerdere soorten waarden.

Bij aan- of verkoop is de marktwaarde interessant als u wilt weten wat het pand ongeveer opbrengt. Voor een hypotheek wil de bank ook de marktwaarde weten. De herbouwwaarde is van belang voor uw verzekeringspremie. Daarnaast bestaat er nog de emotionele waarde, die is voor iedereen anders.

Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn dus erg belangrijk bij een taxatie.

Woonhuistaxaties bij: Aan- en verkoop, (her)financiering, echtscheiding, "second opinion", verbouwing, bepalen van de nalatenschap.

Wat bepaalt de juiste waarde van mijn pand?

De waarde van een pand is meer dan de som van de bouwmaterialen. De staat van onderhoud, inhoud, oppervlakte, functionele indeling, constructie en kwaliteit van de gebruikte materialen, staat van de bodem, ligging en omgeving bepalen mede de waarde van een object. Daarnaast spelen er nog andere belangrijke zaken die niet op het eerste oog zichtbaar zijn. De prijsontwikkelingen in de markt en ontwikkelingen in het bestemmingsplan spelen ook een belangrijke rol.

Kortom, er zijn vele aspecten die de waarde van een pand bepalen.

Neem contact op en vraag naar onze scherpe tarieven.

Laatste nieuws